Art

  Fryma impresioniste e Violeta Kongos

  Violeta-Kongo

  Mes disa mesazheve qartësisht të lexueshme, dhe të tjerave që dalin përmes dimensioneve të fshehura në krijimet artistike, ajo i mëshon funksionit parësor të artit, me copëza kujtimesh të cilat seleksionohen mjeshtërisht nga vet piktorja. Në veprat e Kongos, krijohet lidhshmëria ndërmjet spektrit vetjak dhe realitetit, ndjenjave me motive nga jeta e përditshme si edhe një seri simbolesh që ajo i përcjell në telajo, krejt artistikisht. Në çdo prezantim të ri të krijimeve, ajo sjell aspektin estetik sa më frymëzues, plot perspektiv dhe me detaje të përfunduara në gjuhë sa më të përsosur. E tërhequr gjithnjë nga figura njerëzore, kjo e fundit është fokus absolut në thuajse gjithë punimet e saj. Ato të kujtojnë gjithçka, nga sakrificat tek dashuria, dhe çdo gjë tjetër të prekshme si pjesë e realitetit dhe përditshmërisë sonë. Dëshira për të mos i ikur realitetit dhe për të krijuar një tjetër të brendshëm, atë të vetvetes, e shtyn Violeta Kongon, në krijimin e një ekspozite me plot krijime të veçanta, ku portreti femëror nuk është vetëm çështje frymëzimi, por stereotip ideal i brishtësisë, elegancës dhe amësisë.

 • Libri
  Libri

  Virgjëresha holandeze nga Marente de Moor

  Nis kështu, me një letër, me një premtim të papërmbushur dhe një peng të së shkuarës… I dashur Egon, kjo letër nuk ka nevojë për pullë dhe me siguri që nuk do të mbetet…

 • Foto ilustruese
  Interior

  Hot Pink & Orange

  Miksoni romantizmin që përcjell nuanca rozë me gjallërinë e pashoq të portokallisë! Të dyja këto ngjyra, duhet të jenë dominuese në dekorin e shtëpisë suaj për këtë sezon.…

 • Too Faced
  Bukuria

  Shkëlqe!

  Vera është vërtet një nga stinët më të dëshiruara nga ne, por bashkë me dëshirën për ta shijuar atë vjen edhe kujdesi për look-un, për grimin.…

 • Reparation U.V.
  Bukuria

  Lëkurë e bukur

  Është produkti që nuk mungon thuajse asnjëherë në çantën o ritualin e trajtimeve të bukurisë për një femër. Kremrat e linjës “Biologique Recherche” janë gjithçka ju duhet.…