Browsing Category

Art

Joni-Kraja
Art

Jon Kraja: “Në telajo tregoj shpirtin tim”

Kërkimi brenda vetes për të sjellë tek publiku këndvështrimin e tij për botë, dashurinë, urretjen, lindjen, vdekjen janë sfidat më të mëdha në procesin e krijimtarisë së një artisti. Kur u takuam me Jonin patëm ndjesinë se ky kërkim po ndodhte në ato momente,…

Fig.-138-inv
Art

Qamil Grezda: “Grabitqari” i bukurisë!

Përmes punimeve artistike, dhe një linjë retrospektive, gama e krijimeve unike të piktorit të njohur shqiptar, rivjen në sytë e publikut më e plotë. Nga kontakti me natyrën, tek portretet e grave, gjithçka ka cekur jetën e artistit vjen në këtë ekspozitë Më e…

Forma-e-kuqe
Art

Ilirian Shima nga tabutë, tek erosi

Mjeshtër i punimeve të skulpturës, në thuajse të gjitha lëndët e para…Nga mermeri, tek druri apo metali, magjia dhe arti që shpaloset në format artistike të lakuara, bëjnë që të gjenerohen gjithfarësoj emocionesh. Sepse veprat e tij artistike, kanë një element dallues ndër pak…

Violeta-Kongo
Art

Fryma impresioniste e Violeta Kongos

Mes disa mesazheve qartësisht të lexueshme, dhe të tjerave që dalin përmes dimensioneve të fshehura në krijimet artistike, ajo i mëshon funksionit parësor të artit, me copëza kujtimesh të cilat seleksionohen mjeshtërisht nga vet piktorja. Në veprat e Kongos, krijohet lidhshmëria ndërmjet spektrit vetjak…

Artdit-Borici
Art

“Pezull” me Ardit Boriçin

Mes refleksioneve dhe simboleve që të mbajnë “peng” të mesazheve dhe qasjeve nga realiteti i përditshëm, Ardit Boriçi është një artist me karrierë artistike premtuese, suksesin e së cilës e ka prekur tashmë.…

05
Art

Fryma impresioniste e Violeta Kongos

Mes disa mesazheve qartësisht të lexueshme, dhe të tjerave që dalin përmes dimensioneve të fshehura në krijimet artistike, ajo i mëshon funksionit parësor të artit, me copëza kujtimesh të cilat seleksionohen mjeshtërisht nga vet piktorja. Në veprat e Kongos, krijohet lidhshmëria ndërmjet spektrit vetjak…