Browsing Category

Libri

book-template
Libri

“Mos më thuaj që ke frikë” nga​ Giuseppe Catozzella

Rrëqethës në çdo fjali tijën, ky roman i fundit i shkrimtarit italian është një kushtetutë e ngjarjeve dhe historive që lënë mbresa të pashlyeshme në historinë e kombeve. Lufta dhe përplasjet fetare në Somalinë bëhet terreni ku pena e shkrimtarit ndërton…

Kopertina-Në-kërkim-të-Xhulias
Libri

“Në kërkim të Xhulias” nga Catherine Dunne

Dashuria vë në lëvizje gjithçka, është lokomotiva e të qenit. Catherine Dunne, shkrimtare shumë e njohur irlandeze dhe profesore në University College Dublin, duket se nuk dyshon aspak për këtë, përkundrazi, është shumë e sigurt dhe mbi baza…

libri_dhjetor_free
Libri

Një zemër kaq e bardhë nga Javier Marias

Javier Marias i njohur në Shqipëri me librin “Nesër në betejë mendo për mua” vjen sërish në shqip me librin më përfaqësues të tij “Një zemër kaq e bardhë”. Një lexim i bukur, një rrugëtim në skutat me të thella të nënvetëdijës njerëzore.…

book-template
Libri

Gjithçka që burrat nuk e thonë kurrë nga Bob Berkowitz

Mendja mashkullore është një territor i panjohur dhe  pa mjetet e duhura, do të vazhdojë të mbetet po i tillë. Por tani gratë kanë mundësi të mos vijnë më rrotull në errësirë! Më në fund, një libër që zbulon se çfarë ka vërtet në…

dashuria-qe-meriton
Libri

Një romancë dashurie nga shkrimtarja Daria Bignardi

Në librin e saj të katërt, Daria Bignardi na sjell një histori të fshehtë. Si mund të jetë dashuria, njëkohësisht forca më krijuese dhe ajo më shkatërrimtare? Çfarë jemi të gatshëm të humbim për dashurinë, çfarë jemi të gatshëm të rrezikojmë? A është e…

e-premte-pasdite
Libri

E premte pasdite nga Brunilda Zllami

Këtë herë shkrimtarja, ka qëlluar në shenjë të plagëve që e mundojnë shoqërinë tonë.  Nën kthetrat e së cilës, përditshmëria shpesh bëhet e pajetueshme. Në një mjedis tejet shqiptar, personazhet të kujtojnë diçka të parë e të dëgjuar rreth teje, sillen e përsillen në…