Browsing Category

Udhëtimet

Venecia
Udhëtimet

Nëntë destinacione fundjave

Janë disa vende ideale, ku ia vlen të udhëtosh sidomos gjatë fundjavave, kjo për t’i dhënë larmi ditëve tuaja. Kryesisht, janë destinacione që ndodhen në Evropë, ku natyra, arkitektura dhe historia bëhen bashkë për t’i shndërruar…

Firence,-Itali
Udhëtimet

Udhëtim me shije!

E imagjinoni t’i hipni avionit dhe të ndërmerrni një aventurë të rrallë, që në fokus të saj ka shijen e mirë të ushqimeve, gatimeve tradicionale, erëzave dhe pijeve të ndryshme. Ecja nëpër vreshta, pemishte, në gjurmim të vazhdueshëm të shijes unike…

Britania e Madhe
Udhëtimet

Destinacione ku duhet të udhëtosh vetëm

E keni provuar ndonjëherë të udhëtoni vetëm?! Nëse ende jo , ky është viti që duhet të ndërmerrni një nismë të tillë. Një aventurë e papërsëritshme, ku do të ndjeni kontaktin e drejtpërdrejtë me natyrën, artin, historinë, dhe kulinarin. Ja…

Promeganante des Angles
Udhëtimet

Nisë në Francë, parajsa e Evropës

Vende për t’u vizituar: Është si dashuria e parë! Nuk mund t’i ndahesh lehtë dhe gjithnjë ke dëshirën e ethshme për t’u rikthyer në të. Për çiftet që duan një romancë dashurie, ata kanë kafenenë në Cours Saleya, ose një stol legjendar Promenade des…

Bordo,-foto-ilustruese
Udhëtimet

Bordo: Toka e verës

Çfarë të vizitoni: Në mbarë botën, ky qytet është i njohur për vreshtat e famshme! Kryeqyteti i rajonit Nouvelle-Aquitaine, me një trashëgimi prestigjioze arkitektonike, i quajtur ndryshe si perla e shek. të 18-të, qyteti i Artit dhe Historisë, në listën e Trashëgimive…

Toskana
Udhëtimet

Nën qiellin e Toskanës

Nga periudha e etruskëve deri  tek ajo e romakëve të Rilindjes, Toskana është ndoshta “depoja” më e madhe e artit në botë, me piktura të jashtëzakonshme, skulptura në afreske dhe me kryevepra arkitekturore. Turistët në Toskanë vijnë për shumë arsye……