Browsing Category

Vepra dhe arkitektë

Pallati i Sportit Sant Jordi, Barcelonë, Spanjë
Vepra dhe arkitektë

Arata Isozaki: Arkitekti post modernist

I njohur për “lojën” me format, ngjyrat e gjeometrinë, arkitekti japonez është i gatshëm për të transformuar hapësirat private dhe ato publike. I mëshon  filozofisë së post modernizmit, me një gamë projektesh mbresëlënëse në mbarë botën.…

Alvaro Siza Vieira
Vepra dhe arkitektë

Alvaro Siza Vieira Minimalisti modernist

Projektet e tij janë në unison të përjetshëm me dy elementë: hapësirën dhe dritën! Strukturat asimetrike,ndikimi i kulturës portugeze, dhe qasja ndaj tiparit modernist, e bëjnë sot fituesin e çmimit “Pritzker” një ndër mjeshtrat e dinastisë moderniste.…

dor_9872
Vepra dhe arkitektë

Të jetosh në vilat “Rolling Hills”

Një kompleks elitar me 120 vila elegante, i pari i këtij lloji në Shqipëri.  Kompleksi krijon një komunitet i cili ofron një përvojë jetese luksoze dhe të sigurtë. I pozicionuar në zonën e mrekullueshme të Petrelës, “Rolling Hills” gjendet midis gjelbërimit kodrinor magjepsës…

muzeu-i-shkences-dhe-industrise
Vepra dhe arkitektë

Antoine Predock: “Arkitektura, besimi im”

Cilësohet si arkitekti tre dimensional, me forma të ndërtuara në hapësira të mbushura me simbolikë, histori, kulturë, mite dhe qartësi thellësisht të ndjeshme. Shqisa të këtilla luajnë rol jetik në procesin e projektimit të arkitektit amerikan, që është sot një emër i njohur në…

Albi-teater
Vepra dhe arkitektë

Dominique Perrault – Gjeometri & Peizazh

Kryevepra arkitekturore në unison të përjetshëm mes dy elementëve: dritës dhe hapësirës. Struktura me dimensione karakteristike, që dominohen nga xhami, ndërsa projektet sintetizohen nga terreni dhe ku ato implementohen. Dominique Perrault, është një nga emrat më të njohur të epokës moderniste në botën e…

ambasador3
Vepra dhe arkitektë

“Ambasador 3”, rezidenca moderne e banimit

Një kompleks në zemër të kryeqytetit, shumë pranë zonës më të gjelbëruar të Tiranës, Liqenit Artificial. Me fasada dekorative dhe tejet funksionale, me hapësira të mëdha të dominuara nga xhami, me parapete të cilësisë së lartë dhe brisole dekorative alumini. 22 kate banimi, 173…